greet essing in Elan Groepspraktijk Merksem

Greet Essing
Psychotherapeute,
Relatietherapeute & Supervisor
Volwassenen, koppels

Alle dagen,
voornamelijk in Schoten

Gesprekken kunnen ook online via Whereby.com

Gelieve Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te contacteren:

mail Greet Essing Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 'There is a crack in everything, that's how the light gets in.'

(Leonard Cohen)

Psychische hulpverlening en psychotherapie kan vele vormen aannemen en is individueel maatwerk.
Daarom nodig ik jou (of jullie) graag uit in voor een vrijblijvend kennismakings­gesprek dat meer duidelijkheid zal bieden over de mogelijke inhoud van een therapeutisch proces, de wijze van samenwerken en de wederzijdse verwachtingen.

Ik maak graag tijd en ruimte om te kijken waar ik je mogelijks kan helpen. Je kan zowel individueel als met je partner, of andere belangrijke mensen bij mij terecht. Als we samen aan de slag gaan is het erg belangrijk dat we 'aansluiting' vinden. Een goed contact en een sfeer van vertrouwen zijn onontbeerlijk voor een constructief proces !

Meeste ervaring met/interesse in:

 
Moeilijkheden in de partnerrelatie (hetero/LGBTQ…)
in het algemeen : communicatie-issues, verbondenheid vs autonomie, omgaan met verschillen, verlies van emotionele verbondenheid en/of vertrouwen, seksualiteit, onenigheid over relatie-vorm of -inhoud,…. en meer specifiek : onveiligheid door geweldescalaties, verliefdheid op derden/ontrouw, situaties van buitenaf die de relatie onder druk zetten (bvb. ziekte, zorg voor anderen,… nieuw samengestelde gezinnen,…)
 Vragen rond genderbeleving en omgangsvormen: zich verloren voelen in veranderende maatschappelijke perspectieven en gedrag rond man/vrouw zijn, niet-binaire beleving van je gender, andere beleving nalv hormonale veranderingen of medische ingrepen.
• Vragen rond seksualiteit: algemeen, seksuele oriëntatie, negatieve ervaringen (bvb. seksueel grensoverschrijdend gedrag), veranderde beleving na medische ingrepen,…
• Traumatische ervaringen
• Stress-gerelateerde problemen: psycho-somatische en spanningsklachten, burn-out,...
• Vragen rond identiteit: zelfbeeld, spanning tussen binnenkant en buitenkant, minderwaardigheidsgevoelens, kritische innerlijke stemmen, éénzaamheid, afstamming,…
• Levens- en zingevingsvragen
• Gezinskwesties: vragen rond nieuwe gezinsvormen, moeilijkheden of impasses in relatie met je kinderen, je ouders, je grootouders, je broer of zus, in een nieuw samengesteld gezin, als alleenstaande ouder, ondersteuning van familie van mensen met een psychische kwetsbaarheid,...
• Andere relationele kwesties: omgang met vrienden, collega’s, werkgever,…
• Omgaan met heftige emoties: angst, kwaadheid, schuldgevoelens,…
• Problematieken in verband met afscheid en verlies
• Problematieken in verband met ziekte en pijn

Mijn inspiratie haal ik vooral uit de narratieve, contextuele, samenwerkingsgerichte en oplossingsgerichte systeemtherapie. Ik maak regelmatig gebruik van visueel materiaal als foto's, duplo's, voorwerpen, tekeningen en filmfragmenten. Verder gebruik ik ook methoden die het lichaam meer aanwezig maken in therapie (ademhalingsoefeningen, hypnotische technieken, oefeningen die de zintuigen stimuleren,...)
Omdat ik er van overtuigd ben dat samenwerking en overleg met collega's een absolute meerwaarde is in dit werk, startte ik met ELAN-Groepspraktijk. Verder ben ik betrokken bij verschillende intervisiegroepen en volg ik regelmatig opleiding en supervisie.

Collega's kunnen bij mij terecht voor Supervisie, lees verder

Sinds kort heb ik ook het Inspirerend wandel-gesprek in het leven geroepen, lees meer

Ik volgde bijkomende opleidingen in Relatietherapie,  Psychotraumatologie (BIP) en Supervisie (IPRR-Korzibsky).
Ik ben erkend als systeemtherapeute en supervisor syteemtherapie door de BVRGS, de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcouncelling. Lidmaatschapsnr. 14113
En ik ben 'erkend therapeute' bij CM en de Voorzorg: volwassenen kunnen 10€/sessie terugbetaling krijgen voor 12 sessies (éénmalig bij CM, jaarlijks bij de Voorzorg)

Meer informatie kan u tevens vinden op mijn persoonlijke website: www.essing.be.

Vorige pagina