Mathias Pauwels, contextuele therapeut in Elan Groepspraktijk Merksem

Mathias Pauwels
Contextuele Therapeut

Wo - NM - AV

mail Mathias Pauwels
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Mathias Pauwels, contextuele therapeut in Elan Groepspraktijk Merksem 0473 - 242 324

 Wie ben ik?

Ik ben Mathias. Eind 2023 studeerde ik af als contextuele therapeut, hiervoor volgde ik de opleidingen ‘Jeugd & Gehandicaptenzorg’ en ‘Maatschappelijk werk’. In het verleden werkte ik een 8-tal jaar met gezinnen in energiearmoede. Hierna heb ik een 4-tal jaar bij het CAW gewerkt als woonbegeleider en momenteel werk ik via Tarag VZW als contextbegeleider bij kwetsbare gezinnen.
De voorbije jaren werkte ik rond verschillende thema’s met mensen uit vrijwel alle doelgroepen en dit zowel op individuele als op meer groepsgerichte basis. Het werken bij Tarag heeft me doen beseffen dat ik ook veel voldoening haal uit het werken met gezinnen, naast het individueel begeleiden van mensen zou ik hier graag verder mee aan de slag gaan.


Werkwijze.
Wanneer mensen zich melden met een hulpvraag voelen ze zich vaak alleen staan en hebben zij al lange tijd gevochten om zichzelf staande te houden. Graag zou ik jou het gevoel willen geven dat je er niet alleen voor staat en dat we samen op verkenning kunnen gaan naar de zaken waar je het moeilijk mee hebt of welke levensvragen je stelt.
Ik zal veel luisteren naar wat jij te vertellen hebt over jouw eigen leven. Hierdoor kunnen we op zoek gaan naar wat je noden, wensen en behoeften zijn om hier op een passende manier mee aan de slag gaan. Hierna verkennen we verder je verhaal zodat jouw werkelijkheid steeds meer zichtbaar wordt. Tijdens de therapie wordt je aangemoedigd om meer taal te geven aan de factoren die het moeilijk maken in je leven, maar ook aan datgene dat kan helpen herstel en perspectief te creëren.

De start van het proces kent dus veelal een individueel vertrekpunt. De contextueel werker gaat er echter vanuit dat veel zaken zich in relatie tot andere mensen afspeelt. We gaan op zoek naar deze relationele werkelijkheid en wanneer het veilig genoeg voelt dan kunnen hulpbronnen vanuit deze werkelijkheid verkennen en proberen om deze op een moment dat het voor jouw veilig genoeg voelt in te schakelen. Dit kan zowel binnen de therapie, als daarbuiten. Op deze manier zal je, hopelijk, niet meer het gevoel hebben dat je er later alleen voor staat en kan je steunen op de mensen uit je omgeving.

Thema’s.
Omwille van de vele jaren aan opgebouwde ervaringen met verschillende doelgroepen en thema’s is het voor mij mogelijk om geen strikte afbakening in leeftijdsgrenzen te hanteren en kan je over vrijwel alle thema’s bij mij terecht. Wanneer we tijdens de sessies merken dat mijn aanpak toch niet voldoende passend is, dan kunnen we samen op zoek gaan naar een therapievorm die wel meer aansluit bij jouw wensen en noden.

Vorige pagina