els taeymans 02

Els Taeymans
Klinisch psychologe & Psychotherapeute
(jong)volwassenen, koppels

Di - VM - NM
Do - VM - NM 

mail Els Taeymans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bel Els Taeymans 0483 - 22 35 14

Mijn naam is Els Taeymans en ik ben klinisch psychologe en systeem­therapeute. Ik ben afgestudeerd in 1995 aan de Vrije Universiteit Brussel en heb de specialisatie systeemtherapie aan de Interactie Academie in Antwerpen afgerond in 1999.

Mijn werkwijze
Bij de kennismaking omschrijven we in een of enkele gesprekken zo duidelijk mogelijk waar je last van hebt. We zoeken naar je wensen tot verandering, je doelstellingen en je behoeften.
Hieruit volgen afspraken, een eerste voorstel over de thema’s waaraan gewerkt kan worden en een eerste indicatie over de aanpak hiervan.
Therapie is maatwerk: er wordt gezocht naar wat helpend kan zijn voor jou, op dat moment in je leven, met jouw specifieke vragen, in jouw contexten en zijnde wie jij bent op dat ogenblik.
Regelmatig wordt afgetoetst of je tevreden bent over de manier van werken en of je een goed gevoel hebt bij de gesprekken.

Vanuit een systeemtheoretisch denken word jij in een breder kader geplaatst. De impact van je omgeving op jou en omgekeerd – jouw invloed op je omgeving – wordt mee in rekening gebracht.
Gedrag, gevoelens, meningen en visies, waarden en principes, wensen en behoeften van jezelf en van anderen worden in kaart gebracht en verduidelijkt. Terugkerende patronen worden zichtbaar gemaakt.
Soms wordt een andere, helpende kijk op de situatie geboden en krijg je informatie via lectuur of interessante websites.
Indien het bij je past, werken we met concrete opdrachten.
We belichten niet alleen wat moeilijk loopt maar ook wat goed gaat. Je sterke kanten worden aangesproken.

Overleg met belangrijke derden, zoals een partner, ouders of kinderen, een huisarts, andere hulpverleners… is mogelijk indien nodig en gewenst. Dit gebeurt enkel na bespreking met jou, met uitzondering van een noodsituatie. Achteraf wordt dit overleg met derden met jou besproken.

 Thema’s
 Burn out, stress
 Perfectionisme
 Relatiemoeilijkheden
 Rouw, verlieservaringen
 Leven met (onverklaarde) lichamelijke klachten
 Problemen eigen aan het studeren en student zijn
 Identiteitsvragen
 Levensvragen/beslissingsmoeilijkheden
 Depressiviteit, melancholie, angst

Doelgroep
(jong)volwassenen (vanaf 18 jaar)
koppels

Ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring als psychotherapeute in een zelfstandige praktijk en tijdelijke opdrachten in een centrum algemeen welzijnswerk en een centrum geestelijke gezondheidszorg, de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen .


Erkenning
Erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 652103902)
Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen
Lid van de Belgische Federatie van Psychologen 

Vorige pagina