Doelgroep

Kinderen vanaf 4 jaar t.e.m. 18 jaar kunnen bij ons terecht voor de behandeling van de volgende problematieken:Articulatiestoornissen:

Bij een articulatiestoornis worden bepaalde klanken weggelaten, vervangen of vervormd. Hierdoor wordt de spraakverstaanbaarheid beïnvloed. We spreken van een articulatiestoornis als de spraak achterop blijft, in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Het is belangrijk dat het kind alle klanken verworven heeft, alvorens het start in het 1ste leerjaar. Indien u twijfelt over de uitspraak van uw kind, aarzel niet om advies te vragen bij een logopediste.


Taalmoeilijkheden of taalstoornissen:

Er kunnen zowel op vlak van taalbegrip als taalproductie problemen voordoen. Een vertraagde taalontwikkeling kan verholpen worden door logopedie. Indien de problemen aanwezig blijven, kan er sprake zijn van een taalontwikkelingsstoornis of een ontwikkelingsdysfasie. Door middel van een taaltest zullen we de problemen in kaart brengen en kunnen we een behandelingsplan opstellen.


Leermoeilijkheden of leerstoornissen:

Heel wat kinderen ondervinden op school moeilijkheden met leren lezen, spellen en rekenen. Vaak gaat het over een achterstand die weer ingehaald wordt. Indien de problemen na intensieve begeleiding hardnekkig aanwezig blijven, en er geen andere factoren een rol spelen (zoals bv. aandachtsproblemen of langdurige ziekte/afwezigheid), kan er sprake zijn van een leerstoornis (dyslexie of dyscalculie).


LEREN TYPEN IN EEN HANDOMDRAAI!

logo typ10Voor informatie omtrent typ 10-lessen, kan u mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Hoe verloopt een aanmelding


Stap 1:
Via een eerste telefonisch contact (of via e-mail) wordt er al kort een beeld geschetst van de
moeilijkheden van uw kind.
Stap 2:
U wordt doorverwezen naar een gespecialiseerde arts voor een voorschrift voor het logopedisch bilan. Deze arts is afhankelijk van de problematiek (huisarts/NKO-arts/pediater).
Stap 3:
We maken een afspraak voor intake en het logopedisch onderzoek wordt afgenomen. In dit onderzoek
gaan we na wat de sterktes en zwaktes zijn van uw kind. Aan de hand daarvan stellen we een
behandelingsplan op.
Stap 4:
Het verslag wordt opgemaakt. Met dit verslag moet u opnieuw langs de bovengenoemde arts voor een
voorschrift voor de therapie.

Stap 5: De therapie kan starten!


Terugbetaling is in de meeste gevallen mogelijk (tot 75%). Indien er geen tussenkomst mogelijk is vanuit de verplichte verzekering, is er meestal terugbetaling mogelijk via uw ziekenfonds. Voor meer duidelijkheid hierover kan u terecht bij uw therapeut. De eindbeslissing ligt steeds bij de behandelende geneesheer van uw ziekenfonds. Voor meer info omtrent de tarieven logopedie verwijzen wij u door naar de tariefpagina op deze website.

Er is op dit moment een wachtlijst.

magali renier

Magali Renier
Logopediste
meer info

Ma - NM en AV
Wo - VM - NM
Do -
 NM en AV

mail icoon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon rood 0468 - 29 56 66

Vorige pagina