Katrien Sansen familiaal bemiddelaar Elan-Groepspraktijk Merksem

Marjan Meyvis
Lichaamsgerichte coach, auticoach
(jong)volwassenen

Ma - VM - NM
Vr - VM - NM

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bel katrien sansen Elan-Groepspraktijk Merksem 0472 - 254 628

If you die, body and mind separate; 

if you live and you separate body and mind,

you live a dead life”

(Master Li)

Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgericht coachen gaat er van uit dat daadwerkelijke verandering, naast het mentale niveau, het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig heeft. Bij lichaamsgerichte coaching leren cliënten dat de sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht. Alleen inzicht tijdens een gesprek kan onvoldoende zijn als er diep van binnen belemmerende gevoelens zitten. Deze vorm van coaching is daarom een goede aanvulling op vormen van persoonlijke begeleiding die voornamelijk op inzicht gericht zijn.

Een lichaamsgerichte coach begeleidt mensen naar een dieper lichaamsbewustzijn. Mogelijke blokkades hierin worden onder begeleiding van de coach opgeruimd. Dit heeft als doel de levensenergie weer vrij te laten stromen. De vitaliteit kan dan weer toenemen en de verbinding met eigen autonomie en zijn wordt versterkt. Het doorvoelen, waarnemen en ervaren van het eigen lichaam heeft daarnaast een transformatieve kracht, waardoor de lichaamsgerichte coach cliënten kan begeleiden naar daadwerkelijke verandering. Ook ondersteunt de lichaamsgerichte coach cliënten in een beter contact met de eigen lichaamssignalen. Dit contact draagt bij aan een betere zelfzorg en de mogelijkheid richting te geven aan het eigen handelen.

Wat kan je nu verwachten van een lichaamsgerichte coachsessie?

Naast gesprek, vooral contact maken met het lichaam door tijd te nemen en in te tunen in je eigen lichaam.
Zittend in een zetel, liggend op een tafel of staand in de ruimte. Afgestemd op de vraag en de wens van de coachee.
Ademhaling als ondersteuning voor verwerking en zingeving. Ademhaling als ondersteuning voor het opladen en ontladen van energie. Ademhaling om verbinding te vinden en voor bevrijding van blokkades.
Haptonomisch coachen: Aanraking als ondersteuning om in contact te komen met jezelf en anderen. Het contact altijd startend bij voldoende veiligheid.
Focussen: aandacht geven aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat, op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich kenbaar te maken.
Bio-energetica: oefeningen om bewustzijn te vergroten van lichamelijke en emotionele spanning in je lichaam. Door gebruik van je adem, geluid en je stem tijdens de oefeningen leer je loslaten en gaat je energie weer stromen.

 

Vorige pagina